submenu

Traject op maat van anderstalige trainers - 08/09/2021

Voetbaltraining in het Nederlands

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt sportclubs in de Vlaamse Rand op het vlak van onthaal- en taalbeleid, oefenkansen Nederlands voor kinderen en hun ouders ... Nederlandstalige trainers krijgen tips. Trainers die zelf Nederlands leren, krijgen ondersteuning om hun Nederlands te oefenen tijdens de training.

Het aantal trainers met thuistaal niet-Nederlands in de Vlaamse Rand stijgt. Alsmaar meer clubs kampen met een tekort aan gemotiveerde en geschoolde trainers die ook beschikken over voldoende kennis Nederlands. Soms zijn trainers pedagogisch geschoold en sterk gemotiveerd, maar hebben ze onvoldoende specifieke kennis van het Nederlands. Om die trainers en clubs te ondersteunen, experimenteert vzw ‘de Rand met een aanbod op maat.

Deze verkorte opleiding ondersteunt anderstalige voetbalcoaches en ploegafgevaardigden zonder of met een beperkte kennis Nederlands. In deze praktische cursus leren de deelnemers voetbaltechnische woordenschat en grammatica in de voetbalcontext. Er is ook voldoende ruimte voor praktische oefenkansen. Na dit traject hebben de deelnemers een specifieke basiskennis Nederlands om te gebruiken in de club.

Voor wie?

  • Anderstalige voetbalcoaches met een heel beperkte of zonder kennis van het Nederlands;
  • Anderstalige ploegafgevaardigden in het jeugdvoetbal;
  • Anderstalige ouders met interesse in voetbalcoaching.

Trainers uit clubs die vzw ‘de Rand’ momenteel via procesbegeleiding ondersteunt, kunnen eventueel hun inschrijvingsgeld via het lokaal bestuur recupereren.

Download de flyer.


Dit pilootproject is een samenwerking tussen vzw ‘de Rand’, Crescendo CVO en Voetbal Vlaanderen.


Info
Nizar Ujayli: 02 456 97 86 – boest@derand.be