submenu

Taalafspraken bieden een houvast - 17/06/2021

Er zijn intussen heel wat clubs met 'Boest - samen scoren met Nederlands' aan de slag in de Vlaamse Rand. Enkele van deze clubs getuigen over hun ervaring met Boest. In de vierde getuigenis is Dirk Broekaert (VC Groot Dilbeek) aan het woord.

Heel wat sportclubs hebben een laagdrempelige werking, iedereen is er welkom. Ze bereiken vaak kinderen en ouders met verschillende moedertalen. Hoe kunnen clubs hun Nederlandstalige werking in deze sterk en snel veranderde regio behouden? Mede dankzij Boest is VC Groot Dilbeek zich ervan bewust dat ze als club het best afspraken maken over het omgaan met Nederlands en andere talen in de clubwerking. Ze werken aan taalafspraken en zoeken hier draagvlak voor bij iedereen die aan de club verbonden is. Dat biedt een houvast voor bestuurders, trainers, spelers, ouders, vrijwilligers …
 


Wil je meer informatie, inspiratie, tips en voorbeelden over dit thema? Surf naar www.boestjesportclub.be. Je vindt sinds kort ook een toolkit op de website. Daarin vind je onder andere een visietekst en een uitgewerkt voorbeeld van taalafspraken.
 

Miste je de eerste getuigenis ‘We bereiken iedereen met onze clubcommunicatie’ van Bart Cums (KSC Grimbergen)? Bekijk ze hier.

Miste je de tweede getuigenis ‘Sportstage en taal, de perfecte combinatie!’ van Wouter De Craen en Niko Debrie (KV Zuun)? Bekijk ze hier.

Miste je de derde getuigenis 'Een sportclub is meer dan sport alleen' van Jaan Dehantschutter (gemeente Beersel)? Bekijk ze hier.

 

Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar boest@derand.be.