submenu

Sportstage en taal, de perfecte combinatie! - 03/06/2021

Er zijn intussen heel wat clubs met 'Boest - samen scoren met Nederlands' aan de slag in de Vlaamse Rand. 5 vrijwilligers uit een sportclub en 1 medewerker van en lokaal bestuur getuigen over hun ervaring met Boest. In de tweede getuigenis zijn Wouter De Craen en Niko Debrie (KV Zuun) aan het woord.

KV Zuun is een voetbalclub uit Sint-Pieters-Leeuw die, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, taalstimulerende voetbalstages organiseert. Enthousiaste trainers en begeleiders zorgen voor een speels oefenaanbod voor kinderen die de taal aan het leren zijn. Ben je benieuwd naar waarom ze hier als club voor gekozen hebben en hoe ze dat concreet doen? Kijk en luister naar Wouter en Niko.

 

Wil je meer informatie, inspiratie, tips en voorbeelden over dit thema? Surf naar www.boestjesportclub.be. In de toolkit op de website vind je onder andere een inspiratiebundel, een promotiefolder in duidelijke taal, een overzicht van een weekprogramma ...

Ben je ook op zoek naar financiële ondersteuning voor de organisatie van taalstimulerende sportstages? Lees meer over de projectsubsidie van de provincie Vlaams-Brabant.

Miste je de eerste getuigenis ‘We bereiken iedereen met onze clubcommunicatie’ door Bart Cums (KSC Grimbergen)? Bekijk ze hier.

Heb je een vraag? Wil je ook voor oefenkansen Nederlands zorgen tijdens je clubstage en zoek je uitgewerkte materialen? Stuur een e-mail naar boest@derand.be.