submenu

Geslaagde coronaproof boekenkaftdagen - 14/09/2020

455 kinderen hebben origineel gekafte boeken

De medewerkers van de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' zijn stilaan experten in het creatief nadenken en organiseren van coronaproof activiteiten.

Begin september, dat is traditioneel boeken kaften in enkele gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Net zoals in het verleden kregen de kinderen gratis origineel kaftpapier, ontworpen door leerlingen uit middelbaar onderwijs of kunstacademies. Illustratoren zorgden voor een leuke tekening op je boek of schrift. De rest van het programma zag er dit jaar net iets anders uit. Omwille van corona waren er geen creatieve workshops, in sommige centra kregen kinderen een creatieve goodiebag om thuis te knutselen. Hier en daar was er wel leuke animatie te spotten.

Gezien deze speciale edities, blikken GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), GC de Moelie (Linkebeek), GC de Kam (Wezembeek-Oppem) en GC de Lijsterbes (Kraainem) toch terug op een geslaagde editie. Ongeveer 455 kinderen zitten voortaan in de klas met origineel gekafte schriften en boeken dankzij een bezoek aan 1 van de centra van vzw ‘de Rand’!