submenu

Virtuele gemeenschapscentra - 29/06/2020

MoelieLand en Boesdaland

Vzw ‘de Rand’ wil via haar gemeenschapscentra ook tieners en jongeren bereiken en legt heel wat creativiteit aan de dag om daarin te slagen. Om aan te sluiten bij de leefwereld van die doelgroep bestaan GC de Moelie en GC de Boesdaalhoeve voortaan ook virtueel.

Beide centra zijn gebouwd in de populaire Minecraftwereld. Minecraft is een wereld waar alles uit blokken bestaat. Met die blokken bouw je huizen, kastelen, achtbanen, boten, natuur of dieren: de grens is je eigen fantasie. Just4Fun bouwde beide gemeenschapscentra minutieus na in Minecraft. Van daaruit vertrek je naar verschillende schatteneilanden en werelden die door de deelnemers van MoelieLand en Boesdaland worden gebouwd. In Linkebeek bouwden deelnemers samen een virtuele discotheek in hun lokale gemeenschapscentrum. Soms ontmoeten 30 jongeren elkaar tegelijk in de virtuele discotheek. Ze genieten van een babbeltje én van muziek die door de boxen knalt. Wie honger of dorst heeft, kan genieten van een Moelieburger of een drankje kopen met zuurverdiende Minecraftcredits.

MoelieLand en Boesdaland zijn intussen een groot succes! Voor vzw ‘de Rand’ is dit een geslaagd experiment én bovendien een geschikte formule om in coronatijden tieners en jongeren veilig samen te brengen. GC de Moelie en GC de Boesdaalhoeve werken momenteel game-evenementen uit waarbij ze elkaar ook in het echt in het gemeenschapscentrum kunnen ontmoeten

Meer info:

Moelieland - Just4Fun

Boesdaland - Just4Fun