submenu

Bereid je voor op een nieuw sportclubjaar - 24/04/2020

Omwille van de coronamaatregelen liggen de trainingen en wedstrijden van sportclubs stil. Blijf niet bij de pakken zitten!

Omdat het seizoen op zijn einde loopt, betekent het wellicht geen heropstart meer dit seizoen. Heel wat clubs zijn daarom al gestart met de voorbereiding van een nieuw sportclubseizoen. Ook vanuit je kot kan je al heel wat dingen doen. Steek de handen uit de mouwen en begin eraan! Boest! helpt je bij de voorbereiding. 

 

Hoe ga je de inschrijvingen organiseren? Bekijk de checklist.

Weten leden en hun ouders waarvoor je club staat? Heb je clubwaarden geformuleerd? Communiceer ze en zorg dat iedereen ze begrijpt. Check het voorbeeld.

Hoe ga je nieuwe leden volgend seizoen warm onthalen? Denk hierover na en gebruik de tips. Zorg dat iedereen in je club de manier van aanpak kent en dit op eenzelfde manier doet.

Pas documenten voor ouders aan zodat elke ouder ze begrijpt. Gebruik de tips duidelijke geschreven taal.

 

Wat kan je nog doen?

Ondersteun trainers en stuur hen het filmpje en de tips door. Zo verlopen hun trainingen volgend seizoen nog vlotter.

Zoek je nog nieuwe leden? Maak een communicatieplan op en denk ook aan promotie via plekken waar je een totaal ander publiek bereikt: de bib, het OCMW, het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) … Gebruik in ook in flyers en folders voor ledenwerving de tips duidelijke geschreven taal. 

 

Wil je graag een ondersteuningstraject volgen met je club? Wil je een taalvisie voor je club uitwerken? Wil je alle documenten voor ouders laten screenen en samen herwerken? Hebben trainers nood aan ondersteuning? Contacteer ons!

boest@derand.be

www.boestjesportclub.be