submenu

Win het prentenboek ‘Kiki en Olaf’ - 11/12/2019

Op zaterdag 9 november stelde Theater van A tot Z het voorleesboek ‘Kiki en Olaf’ voor. Dankzij eenvoudige taal en extra voorleestips lezen kinderen en ouders die Nederlands leren samen. Win een exemplaar van het boek!

Sara Pieters maakte voor Theater van A tot Z al twee theaterproducties voor kinderen: SNIF! (2013) en Kiki en de verdwenen letters (2015). Ze schreef telkens zelf de tekst én de liedjes. De voorstellingen hadden veel succes in scholen en bibliotheken, zowel bij Nederlandstalige kinderen als bij anderstalige kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Sara speelde de voorstellingen niet alleen in België, maar ook in Nederland en in New York. Kiki en de verdwenen letters speelde ze zelfs meer dan 300 keer. En nu heeft ze dus op basis van haar theaterproducties een prentenboek gemaakt, met illustraties van vormgever Jens Dawn.

Bij het boek Kiki en Olaf zijn gratis liedjes en spelmaterialen verkrijgbaar. VRT-presentator Thomas Vanderveken sprak het verhaal in, zodat anderstalige ouders naar zijn stem kunnen luisteren, als voorbeeld. Om hen te helpen met voorlezen bevat het boek bovendien eenvoudige instructies.

Wil je graag een exemplaar van het boek? Mail naar cindy.vandijck@derand.be. De eerste 5 inzendingen winnen een boek. 

 

Het boek ‘Kiki en Olaf’ werd gerealiseerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’, de Taalunie, VRT Taal, vzw Fast Forward en ‘Theater van A tot Z’.