submenu

Prentenboek ‘Kiki en Olaf’ helpt anderstalige ouders met voorlezen in het Nederlands - 18/10/2019

Op zaterdag 9 november stelt Theater van A tot Z het voorleesboek ‘Kiki en Olaf’ voor in Vilvoorde. Dat boek is gebaseerd op twee theaterproducties die actrice Sara Pieters voor kinderen maakte. Dankzij eenvoudige taal en extra voorleestips lezen kinderen en ouders die Nederlands leren nu samen.

Sara Pieters maakte voor Theater van A tot Z al twee theaterproducties voor kinderen: SNIF! (2013) en Kiki en de verdwenen letters (2015). Ze schreef telkens zelf de tekst én de liedjes. De voorstellingen hadden veel succes in scholen en bibliotheken, zowel bij Nederlandstalige kinderen als bij anderstalige kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Sara speelde de voorstellingen niet alleen in België, maar ook in Nederland en in New York. Kiki en de verdwenen letters speelde ze zelfs meer dan 300 keer. En nu heeft ze dus op basis van haar theaterproducties een prentenboek gemaakt, met illustraties van vormgever Jens Dawn.

Bij het boek Kiki en Olaf zijn gratis liedjes en spelmaterialen verkrijgbaar. VRT-presentator Thomas Vanderveken sprak het verhaal in, zodat anderstalige ouders naar zijn stem kunnen luisteren, als voorbeeld. Om hen te helpen met voorlezen bevat het boek bovendien eenvoudige instructies.

Op zaterdag 9 november om 11 uur stelt Sara Pieters het boek Kiki  en Olaf voor in de bibliotheek van Vilvoorde. Na een korte intro door gedeputeerde Bart Nevens van de provincie Vlaams-Brabant en Eddy Frans, directeur van vzw ‘de Rand’, zal ze het boek interactief voorlezen én de liedjes zingen. Kinderen van 3 tot 7 en hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Het evenement is gratis.

 

Het boek ‘Kiki en Olaf’ werd gerealiseerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’, de Taalunie, VRT Taal, vzw Fast Forward en ‘Theater van A tot Z’.