submenu

Save the date voor een inspiratienamiddag ‘diversiteit in de Vlaamse gemeenten rond Brussel’ - 26/04/2019

Vlaamse gemeenten in de rand rond Brussel kennen een grote instroom van anderstalige inwoners. Dit biedt kansen, maar creëert ook uitdagingen, die een samenleving met het Nederlands als gemeenschappelijke taal onder druk zetten.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (Team Vlaamse Rand), de provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’ en het Agentschap Integratie en Inburgering nodigen je uit op 26 juni 2019, voor boeiende infosessies, workshops en een standenmarkt over het Vlaams karakter van de gemeenten rond Brussel. Tegelijkertijd is er ook ruimte om kennis en ervaring met elkaar te delen.

Samen met lokale besturen en middenveldorganisaties zoeken we uit hoe je een succesvol integratiebeleid op poten zet en hoe je de sociale cohesie in je gemeente versterkt. Wie biedt welke financiële en inhoudelijke ondersteuning? Welke praktijken werken in andere gemeenten? Hoe schrijf je een verhaal voor al je inwoners, met de Nederlandse taal als bindmiddel?

Doelgroep: de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde, Tervuren, Bertem, Huldenberg en Kortenberg. Lokale mandatarissen, gemeenteraadsleden, gemeenteambtenaren en middenveldorganisaties uit die gemeenten zijn welkom.

Wanneer: 26 juni, 14-18 uur

Waar: Vlaamse overheid, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel

Georganiseerd door: Agentschap Binnenlands Bestuur (Team Vlaamse Rand), provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’, Agentschap Integratie en Inburgering

Prijs: gratis

Programma en inschrijven