submenu

Inspiratie nodig voor de organisatie van een oefenkans Nederlands? - 07/02/2019

Nederlandsoefenen.be lanceert een inspiratiedatabank voor organisaties die een oefenkans Nederlands willen bieden aan anderstaligen.

Nederlandsoefenen.be

Op nederlandsoefenen.be slaan enkele organisaties de handen in elkaar rond Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel: het Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas, In-Gent, het Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’. Deze portaalwebsite is een verzameling van kleine websites en van specifieke onderdelen van de websites van de organisaties. De startpagina brengt de bezoeker naar de juiste plek.

Nieuw: inspiratiedatabank Nederlands oefenen

Je vindt op nederlandsoefenen.be informatie om een oefenkans Nederlands voor anderstaligen te organiseren. Waar kan je bijvoorbeeld terecht voor specifieke ondersteuning?

Vanaf 7 februari vind je er ook een online inspiratiedatabank. Blader door voorbeelden, goede praktijken en meer inspiratie om een kwaliteitsvolle oefenkans te organiseren. Dankzij de medewerking van alle partners binnen het portaal belooft de databank een stevige referentie te zijn wat Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel betreft.

Vind een oefenkans in je buurt

Daarnaast blijft deze website dé plek voor anderstaligen die op zoek zijn naar een manier om hun Nederlands te oefenen. De oefenkansen zijn gegroepeerd per regio. Via het overzicht op de startpagina klik je door naar info over initiatieven in je buurt. Elk van de partners in nederlandsoefenen.be onderhoudt het aanbod voor het eigen werkgebied.

 

Nieuwsgierig? www.nederlandsoefenen.be