submenu

Vilvoordse voetbalmama's hebben brochure klaar - 15/10/2018

zelf een conversatietafel organiseren in de sportclub

De voetbalmama's van Vilvoorde hebben een brochure uitgebracht. De voetbalmama's zijn een initiatief van de Vilvoordse voetbalclub Vilvoorde City. De bedoeling is om anderstalige moeders van wie het zoontje bij de club speelt, een oefenkans Nederlands te bieden.

De voetbalmama's van Vilvoorde hebben een brochure uitgebracht. De voetbalmama's zijn een initiatief van de Vilvoordse voetbalclub Vilvoorde City en de vzw Fast Forward. De bedoeling is om anderstalige moeders van wie het zoontje bij de club speelt, een oefenkans Nederlands te bieden.

Fast Forward en Vilvoorde City gingen op zoek naar minimaal 20 moeders die hun kinderen naar de voetbaltraining vergezelden, en die in een niet-schoolse context en in de vertrouwde, authentieke omgeving van de sportclub hun Nederlands wilden oefenen.

Het project liep voor het eerst tijdens het schooljaar 2017-2018, en bestond uit 20 taaloefensessies. In 10 van die sessies gingen de mama’s in dialoog met opvallende en inspirerende vrouwen. In de 10 andere sessies spraken en oefenden ze Nederlands, onder begeleiding, o.a. ter voorbereiding op de 10 sessies waarbij iemand te gast was. Zowel Nederlands- als anderstalige vrijwilligers hielpen mee om de sessies te organiseren en te begeleiden.

Vzw 'de Rand' begeleidde het project vanuit de stuurgroep van de projectoproep Nederlands oefenen.

Interesse om zelf een praattafel te organiseren in je sportdlub? Download de brochure.