submenu

Wandel of fiets mee tijdens het Gordelfestival! - 21/08/2018

Op zondag 2 september vindt de zesde editie van het Gordelfestival plaats in Gordeltrefpunt Huizingen en focusgemeente Tervuren. Ontdek wat er allemaal te beleven valt en schrijf je in voor de wandel- en fietstochten!

Wandelen

Tijdens het Gordelfestival kan je vanuit Huizingen en Tervuren prachtige wandelingen maken door de Groene Gordel. De wandelingen zijn volledig uitgestippeld en toegankelijk voor families, recreanten en geoefende wandelaars. Deelname is gratis.

De verschillende wandelingen

Fietsen

Laat je verrassen door de smaken van de Vlaamse Rand tijdens een fietstocht of verken de streek off-road met je mountainbike. Hou je van een uitdaging? Fiets dan mee met de Gordelklassieker, een tocht van 100 km in een professioneel begeleid peloton. 

De verschillende fietstochten


Gordelklassieker

De Gordelklassieker van 100 km wordt in 8 pelotons verreden, elk onder begeleiding van politiemotards, mobiele seingevers, wegkapiteins, mechanische bijstand, medische bijstand en een rode en groene vlag. Nieuw dit jaar is dus de begeleiding van politie over het gehele parcours. Deelnemers kunnen kiezen uit vier snelheden: 23, 25, 27 of 29 km/u. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via deze pagina. Deelname kost €20.

Meer info


Tourist run

Deelnemers aan de Tourist Run lopen dwars door de vernieuwde hal van het Afrikamuseum, die pas in december officieel geopend wordt! Je kan kiezen uit een route van 6 of 10 km. Deelname kost €7 als je op voorhand inschrijft via deze link en €10 ter plaatse. 

Meer info


Wandel of fiets je mee op zondag 2 september? Schrijf je dan voor je vertrek gratis in. Zo ben je onderweg verzekerd. Inschrijven kan vooraf of ter plaatse in Huizingen en Tervuren.

Naast de verschillende wandel- en fietstochten is er ook een uitgebreid aanbod aan randactiviteiten voor de hele familie voorzien in Tervuren en Huizingen. Een Kidsdorp, rommelmarkt, 'Hee Tervuren! Reuzegezellig', streekproductenmarkt, optredens... Bekijk ze hier allemaal. 

Meer info: www.gordelfestival.be.