submenu

Einde schooljaar voor cursisten Nederlands - 18/06/2018

De cursisten Nederlands uit de faciliteitengemeenten kregen zaterdag hun attest. Ze oefenden ook hun Nederlands in uiteenlopende activiteiten.

Op het einde van het schooljaar organiseert vzw 'de Rand' tradtioneel een slotevenement voor de cursisten Nederlands die les volgen in Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Wemmel en Wezembeek-Oppem.

Dit jaar gebeurde dat op zaterdag 16 juni 2018, in het BIP in Brussel.

De cursisten uit de eerste module Nederlands deden 's morgens taalspelletjes en ze deden mee aan een 'conversatieganzenbord'. De volwassenen uit de tweede module Nederlands namen deel aan een interactieve voorleesactiviteit en de cursisten uit het derde, vierde en zesde jaar luisterden naar verhalen in het Nederlands. De deelnemers van de conversatiegroepen en de andere gasten werden rondgeleid in de Coudenbergsite, tegenover het BIP.

Na de activiteiten lazen de leerkrachten van CVO Crescendo (Tervuren-Hoeilaart), CVO-GLTT en CVO Strombeek de namen van hun geslaagde cursisten voor.

Iedereen praatte nog gezellig na tijdens de receptie in de Lokettenzaal van het BIP.

De cursisten namen ook deel aan de wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant. Ze moeten daarbij hun 'mooiste Nederlandse woord' invullen. Een greep uit de ingediende formulieren: vlinder, borrelhapjes, misverstand, mooi, beer, praten, liefde, lekker en proficiat.