submenu

Boek: 20 jaar ‘de Rand’. Koppelteken voor een regio - 18/10/2017

Vzw ‘de Rand’ vierde haar twintigste verjaardag met een druk bijgewoond symposium. Daar werd het boek '20 jaar 'de Rand'. Koppelteken voor een regio’ voorgesteld.

‘Vzw 'de Rand’ heeft nooit het pad van de polarisering gekozen, en dat is cruciaal geweest. Er is altijd gekozen voor assertiviteit en verbinding, nooit voor agressiviteit en polarisering. De organisatie probeert altijd mensen samen te brengen.’ (voorzitter Hubert Lyben)

Vzw ‘de Rand’ vierde haar twintigste verjaardag met een druk bijgewoond symposium. Daar werd het boek 20 jaar 'de Rand'. Koppelteken voor een regio voorgesteld. Journaliste Tina Deneyer sprak met 74 bevoorrechte getuigen en ploegde door tientallen jaarverslagen. Resultaat: een lezenswaardig tijdsdocument over 20 jaar werking van vzw ‘de Rand’ in een evoluerende maatschappij en regio. Daarbij blijkt verbinden centraal te staan.

Vzw ‘de Rand’ baat zeven gemeenschapscentra uit in de Vlaamse Rand rond Brussel. Verder doet de organisatie aan taalpromotie, ze geeft RandKrant en gemeenschapskranten uit, heeft een digitaal documentatiecentrum en is medeorganisator van het Gordelfestival.   

Wil je het boek lezen? Stuur een mailtje naar info@derand.be en wij sturen jou een exemplaar.