submenu

Promotiecampagne voor lessen Nederlands - 22/08/2017

De provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’ en het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerden een campagne om anderstaligen aan te sporen Nederlands te leren.

De provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’ en het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerden een campagne om via diverse kanalen anderstaligen aan te sporen om Nederlands te leren.

De campagne bevat de volgende elementen:

  • In de regio Halle-Vilvoorde en de gemeenten Bertem, Tervuren, Kortenberg, Huldenberg, Tienen, Landen, Aarschot en Diest wordt er bus aan bus een flyer verdeeld met informatie over de infodagen over de taallessen Nederlands.
  • Publiciteit op 40 bushokjes, van 15 tot en met 21 augustus, in 16 gemeenten in de Vlaamse Rand: Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Hoeilaart, Kraainem, Linkebeek, Machelen, Meise, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zaventem.
  • Publiciteit via raamstickers in 250 bussen van De Lijn in de Vlaamse Rand, van 8 augustus tot 4 september.
  • 1.000 kleine A3-affiches worden verspreid via gemeentehuizen, OCMW’s en bibliotheken.
  • Facebookadvertenties op anderstalige Facebookpagina’s in de tweede helft van augustus in de regio Halle-Vilvoorde.
  • 13.000 bladwijzers worden verdeeld met het gedicht van Mustafa Stitou, de winnaar van de wedstrijd ‘mooiste woord in het Nederlands’ voor anderstaligen van vorig jaar. Er wordt ook lesmateriaal ontwikkeld voor NT2-cursussen op basis van het gedicht.

‘In het kader van deze campagne verzenden we binnenkort een oproep naar de klassen Nederlands voor anderstaligen met de vraag om aan de slag te gaan met het thema: ‘Wat is volgens jou het mooiste woord in het Nederlands?’ De anderstalige cursisten kunnen hier een verhaal of gedicht over maken en insturen. De eerste 10 klassen die willen deelnemen, krijgen een gratis workshop creatief schrijven. De mooiste schrijfproducten worden nadien gebundeld in een publicatie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

Meer info:

www.infonl.be

www.vlaamsbrabant.be/nt2campagne

karen.stals@derand.be