submenu

Minister Weyts ondersteunt taalstimulerende ateliers - 27/09/2016

Op 24 september bezocht minister Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, het taalatelier voor kinderen in GC de Zandloper in Wemmel. [lees meer]

Op 24 september bezocht minister Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, het taalatelier voor kinderen in gemeenschapscentrum de Zandloper in Wemmel. Hij gaf daarmee het startschot van heel wat analoge initiatieven die inzetten op taalstimulering Nederlands bij anderstalige kinderen in de Vlaamse Rand.

Vlaams minister van Vlaamse Rand, Ben Weyts :

“Ik wil anderstalige nieuwkomers in de Vlaamse Rand de kans geven om snel en doelbewust te integreren in onze gemeenschap. Daarvoor is de kennis van het Nederlands essentieel. Taalstimulerende ateliers zijn dan ook uiterst geschikt om kinderen op een speelse en interactieve manier de taal aan te leren en vertrouwd te raken met de lokale gemeenschap.”

Deze ateliers zijn een leuk vrijetijdsaanbod voor kinderen van wie de moedertaal niet het Nederlands is. De kinderen worden op een speelse manier in het Nederlands ondergedompeld.

Vzw ‘de Rand’, die onder de beleidsverantwoordelijkheid van minister Weyts valt, organiseert met zijn partners taalateliers in Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Drogenbos.