submenu

Theater Tal en Thee - Wars (1e, 2e & 3e LJ)
de zandloper

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

In 2021 viert Tal en Thee zijn tiende verjaardag. Het gezelschap brengt makers en spelers uit eerdere voorstellingen samen, aangevuld met nieuw jong talent: de muzikanten van Naragonia (BOOM), Reineke Van Hooreweghe (Octavio’s Elektro en De Roofkes), Maarten Van Aerschot en de jonge contra-tenor Bas Van Damme. Ze bouwen voor WARS een kleurrijk magisch universum.

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld.

Een muzikaal en visueel verhaal dat zich leest als de afdruk in een vuursteentje: caleidoscopisch fabelachtig fascinerend.

Concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe l Live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens l Live zang: Bas Van Damme l Animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele l Poppen: Evelyne Meersschaut l Technisch ontwerp: Robbe Mols

optievoorstelling om 10.30 uur

Extra: In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes, papiertjes,… Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral zelf aan te vullen.

tickets

  • schoolvoorstelling

praktische info

adres

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Grimbergen

prijs

  • ticketprijs: 6 euro