submenu

Tout Petit - Luid (2de en 3de kleuterklas)
de kam

Tout Petit: luid

luid is een wervelende voorstelling waarin klanken beweging worden en beweging klank maakt. Op het podium staat een grote installatie als bomen vol buizen, als takken met trechters. Maar als je goed luistert, dan hoor je geluiden. De installatie is een instrument! Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Er ontstaat een uitdagend spel tussen klank en dans, muziek en beweging.

Na de voorstelling mag het publiek zelf het podium op om te experimenteren met de klanken van de installatie.

luid is de tweede creatie binnen het tweeluik: licht! en luid. Een voorstelling over licht, en een voorstelling over geluid. Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland merkten immers hoe gevoelig jonge kinderen zijn voor veranderingen in licht en geluid. In het tweeluik licht! en luid promoveert tout petit deze fascinatie tot de essentie van de voorstelling.

“tout petit baant zich een weg naar de essentie. […] De twee danseressen pakken […] groots uit in hun speelse bewegingsvariaties. Ze blijven verwonderen.”  Tuur Devens, in de Theaterkrant

tout petit is een dansgezelschap dat bestaat uit Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Ze kennen elkaar van de Fontys Dansacademie Tilburg. In 2012 begonnen ze met tout petit. Samen creëerden ze eerder drie straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon!, Schots en scheef en licht!. Ze maken voorstellingen die zowel abstract als figuratief zijn.

Choreografie & dans Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland

Muziek Koen Brouwers
Dramaturgie Gerhard Verfaillie

Bewegingsadvies Iñaki Azpillaga

Scenografie Erki De Vries

Lichtontwerp Steven Brys

Kostuums Katrijn Baeten

Productie tout petit

Co-productie HET LAB, C-TAKT

Met dank aan de Vlaamse Gemeenschap, kunstencentrum STUK, Villa Basta

www.toutpetit.be

2de en 3de kleuterklas

tickets

praktische info

vliegicoon

genre

Scholen

adres

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

prijs

  • schooltarief: 7 euro