submenu

BEELDSMEDERIJ DE MAAN - PJOTR EN DE WOLFSKI (1ste,2de & 3de kleuterklas)
de zandloper

In 1936 ging in Moskou het muzikaal sprookje ‘Peter en de Wolf’ in première. De componist Prokofiev verbond in dit klassieke muziekstuk elk personage aan een specifiek instrument en een vaste melodie: je hoort zo de waggelende eend bij de hobo, de sluipende kat bij de klarinet en de aanstormende jagers bij de pauken. Een geniale manier van vertellen.

Beeldsmederij DE MAAN herwerkte dit cultureel erfgoed tot fantasieprikkelend figurentheater. Alles speelt zich af op, rond en in een kleurrijke boom. Een inventieve setting voor deze klassieker van de Russische componist Prokofiev, vertaald naar het ‘kleuterski’. Spannend, dramatisch en humoresk.

Regisseur Stef De Paepe, in een vorig leven artistiek leider van de audiofilms van Het Geluidshuis, het productiehuis achter o.a. de Heerlijke Hoorspelen en Kabouter Korsakov, nam voor de audioband Bruno Vanden Broecke onder de arm als praatzieke verteller. Dan weet je meteen vanuit welke hoek de wind in ‘Pjotr en de wolfski’ waait.

De pers over ‘Pjotr en de wolfski’:

"Het blijft ontroerend, hoe poppenspeler Paul Contryn zich in deze kleutervoorstelling overgeeft aan de wil van zijn eigen creaturen.Bruno Vanden Broecke leende zijn vertelstem aan deze klassieke Prokofiev-bewerking, waarin alles trefzeker is: tekst, regie en muziek." - Evelyn Coussens, De Morgen

Met de vertelstem van Bruno Vanden Broecke Naar Sergej Prokofiev Stemregie en tekst Stef De Paepe Naar een  bewerking/concept van Fernand Verreth en Willem Verheyden Scenografie en spel Paul Contryn Decor en figuren Paul Contryn, Lieve Van Luyck en Stéphane Vloebergh

Figurentheater
Max. 200 leerlingen
Duur: 45 min
Tickets: € 5


tickets

  • schoolvoorstelling
  • schoolvoorstelling

praktische info

genre

kleuters

adres

GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

prijs

  • ticketprijs: 5 euro