submenu

Workshops BEELD - Mooss
de bosuil

Voor de workshop van Mooss: Beeld kan je kiezen tussen 3 workshops:

1e Graad: Een klei(n) kunstje:
Klei is meer dan een potje boetseren. Een bol klei. Het begin van alles! Kneedbaar tot allerlei vormen. Net als het kunstenaarsduo Fischli en Weiss maak je verrassende en soms grappige scènes uit klei. Wij gaan nog een stuk verder… Kleiconstructies bouwen. Of wat dacht je van tekeningen van kleiworstjes. Met wat water erbij kan je ermee verven. Laat klei tot leven komen en haal er alles uit!

2e Graad: Picasso's sculpturen:
De naam Pablo Picasso doet zeker een belletje rinkelen: één van de bekendste kunstenaars uit de twintigste eeuw. Picasso is vooral bekend als schilder terwijl hij ongelofelijk veelzijdig was. Wat je misschien niet weet… Picasso maakte wel duizend fantastische sculpturen. Hiervoor gebruikte hij niet enkel typische beeldhouwmaterialen zoals hout, steen of klei. Ook ijzer, ja zelfs papier en recyclage-spullen hoorden bij zijn favoriete materialen.
In deze workshop duiken we het atelier in en onderzoeken we verschillende materialen en technieken, met een eigen beeldhouwwerkje als resultaat.

3e Graad: 10 dozen = 1001 variaties (foto):
10 witte dozen. In elke doos zit een ander materiaal. De materialen zijn verschillend en veelzijdig: zacht en hard, soepel en vast, eenkleurig en veelkleurig, breed en smal, rond en vierkant ... We stapelen, sorteren, selecteren, verbinden, assembleren en combineren al die materialen en komen zo tot 1001 variaties, net zoals de kunstenaars Guy de Cointet en Hedwig Houben.

Prijs? 120 euro per begeleider (Max. 20 lln)

Wanneer? Je kan bij inschrijving een voorkeur datum en tijdstip opgeven. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk rekening te houden.

  • vrijdag 22 november om 9.30 u. of om 13.00 u.

tickets

praktische info

adres

GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse