submenu

Gezinsbond i.s.m. Arch'educ en GC de Kam - Kalligrafie: humanistisch cursief
de kam

Humanistisch cursief, het elegante en uiterst leesbare handschrift van de Italiaanse renaissance, is één van de meest aantrekkelijke lettertypes voor beginnende kalligrafen. De ruime toepassingsmogelijkheden van dit stijlvolle alfabet zijn daar zeker niet vreemd aan. Een grondige analyse van elke letter afzonderlijk (basisstroken, kleine letters, hoofdletters, cijfers en leestekens), oog voor vormverwantschap binnen het alfabet en coherentie binnen een tekst vormen het uitgangspunt voor deze reeks. De cursus wordt geleidelijk opgebouwd, met respect voor ieders tempo en aandacht voor harmonie en ritme bij het schrijven.

De lesgeefster voorziet per deelnemer een startpakketje  -  pen, penhouder, inkt en cursusnota’s  - ter waarde van 10 euro, aan haar te betalen bij het begin van de eerste les. Zelf dien je een potlood type HB, papier A3 formaat type schetsblok van Canson, lat, gom en katoenen vod mee te brengen.
Linkshandigheid graag melden bij inschrijving.

Wie eerder kennismaakte met cursief, maar toe is aan een opfrissing van de basisprincipes, is eveneens van harte welkom.

Data: 8 dinsdagavonden:  20 en 27 januari, 3 - 10 en 24 februari, 3 - 10 en 17 maart (niet tijdens de krokusvakantie)
Prijs: 56 euro voor 8 lessen van 2 uur.
Inschrijven via arch’educ (vanaf 15 november): Arch’educ - Stationsstraat 70 - 1730 Asse - 02 454 54 01
www.archeduc.be
info@archeduc.be 

tickets

praktische info

genre

vorming

adres

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

prijs

  • vvk: 56 euro